Komputer pokładowy ...

Czyli co nam przyjdzie do busa włożyć ...

Moderator: t90

Awatar użytkownika
t90
Administrator
Administrator
Posty: 1513
Rejestracja: 22 mar 2010, 2:36
Gender: Male - Male
Zodiac: Leo

Komputer pokładowy ...

Postautor: t90 » 19 sie 2010, 20:32




T3 '86 1.6D (CS) -> 1.7D (KY) -> 1.9TD (AAZ + BOOSTPIN 1,6TD) + 3H -> AAP (agonia, kto go przytuli?)
T3 '90 2.1 (SS) na podtlenku LPG w sekwencji + ASL

Trzeba myśleć praktycznie, dopóki nie przyjdzie czas, że można już zacząć myśleć niepraktycznie.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
trampek
Kapitan
Kapitan
Posty: 198
Rejestracja: 26 mar 2010, 8:31
Gender: None specified - None specified
Zodiac: Aries

Re: Komputer pokładowy ...

Postautor: trampek » 19 sie 2010, 20:51

No jak to po co... możliwości widzę szerokie. Np. zatrzymanie w dogodnym miejscu furgonetki z kasą ;) Oo... po wcześniejszym wyeliminowaniu jej obstawy żeby było śmieszniej. A teraz najlepsze - można w samochodzie ? Tym bardziej w samolocie... a tam panie fly by wire. To już nawet arabusa nie trzeba na pokład będzie ładować :) Ot co.



Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
t90
Administrator
Administrator
Posty: 1513
Rejestracja: 22 mar 2010, 2:36
Gender: Male - Male
Zodiac: Leo

Re: Komputer pokładowy ...

Postautor: t90 » 19 sie 2010, 20:59

Akurat z tego co się orientuję, to te fly by wire-y to mało że ekranowane są to trochę inaczej dane są tam dystrybuowane. No i w artykule piszą nam o 10 - 40 metrach ... Bądź mądry i przechwyć sygnał samolotka śmigającego na wysokości 10 000 metrów z prędkością M 0.8 (8/10 prędkości dźwięku) ... Ale jakby nie było, gdzie komputer tam luka.

A Brytole na swoich atomowych okrętach mają Windows XP. Oooooo ... i tu jest ciekawie.



T3 '86 1.6D (CS) -> 1.7D (KY) -> 1.9TD (AAZ + BOOSTPIN 1,6TD) + 3H -> AAP (agonia, kto go przytuli?)
T3 '90 2.1 (SS) na podtlenku LPG w sekwencji + ASL

Trzeba myśleć praktycznie, dopóki nie przyjdzie czas, że można już zacząć myśleć niepraktycznie.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
trampek
Kapitan
Kapitan
Posty: 198
Rejestracja: 26 mar 2010, 8:31
Gender: None specified - None specified
Zodiac: Aries

Re: Komputer pokładowy ...

Postautor: trampek » 19 sie 2010, 21:07

Powinni mieć Norton Commandera... dumniej by brzmiało :P



Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Wróć do „Nowinki techniczne”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość