przekaznik swiec zarowych

Moderator: t90

Inżynier
Avatar użytkownika
Posty: 106
Dołączył(a): 16 cze 2010, o 06:46
Lokalizacja: warszawa

przekaznik swiec zarowych

Postprzez puchatek » 18 lip 2011, o 17:39

po zamianie kompa z tego z immo na takiego bez immo wszystko uruchamialo sie i gralo jak trzeba, poza jednym bledem, ktory pojawil sie po podlaczeniu kabla do kompa - zwarcie przekaznika swiec zarowych - blad sporadyczny
malo tego, zaczela migac dioda grzania swiec

gdzie znalezc ten przekaznik - przypuszczam, ze moze gubi mase
czy to jest ten przekaznik, ktory znajduje sie w puszce w komorze silnika?
przegladalem schematy i nie zostal na standardowym schemacie ujety, wiec nie moglem znalezc gdzie ten przekaznik moze sie miescic :/ (fakt faktem podrecznik sugeruje sprawdzenie wlasnie przekaznika w pierwszej kolejnosci - pytanie tylko gdzie on jest :/?)

Użytkownik
Avatar użytkownika
Posty: 31
Dołączył(a): 4 maja 2010, o 18:31
Lokalizacja: Braunschweig/Bydgoszcz

Re: przekaznik swiec zarowych

Postprzez mariow44 » 18 lip 2011, o 17:45

Witaj! Tak, to ten w komorze silnika.


Pozdrawiam Mario
Caravelle GL Syncro, 1,9 TDI 110

Inżynier
Avatar użytkownika
Posty: 106
Dołączył(a): 16 cze 2010, o 06:46
Lokalizacja: warszawa

Re: przekaznik swiec zarowych

Postprzez puchatek » 18 lip 2011, o 17:48

troche rozni sie od tego opisanego w kniżce
ale lece juz go diagnozowac w takim razie

Administrator
Avatar użytkownika
Posty: 1466
Dołączył(a): 26 mar 2010, o 19:34
Lokalizacja: Warszawa

Re: przekaznik swiec zarowych

Postprzez dreg35 » 18 lip 2011, o 17:55

masz TDI więc przekaźnik masz inny bo czasem grzania steruje komp. a nie czujnik temp. jak to jest w JX
jak mruga kontrolka świec to przyciśnij pedał hamulca i napisz czy zgasła...
a tym błędem się nie przejmuj... palił w zimę?
dreg35@forum.busomania.pl ale lepiej pisać na dreg35@wp.pl częściej zaglądam... lub http://darauto.pl/

Obrazek

Inżynier
Avatar użytkownika
Posty: 106
Dołączył(a): 16 cze 2010, o 06:46
Lokalizacja: warszawa

Re: przekaznik swiec zarowych

Postprzez puchatek » 18 lip 2011, o 17:57

palił bezproblemowo - przestraszylem sie ze znowu brakuje gdzies masy

Administrator
Avatar użytkownika
Posty: 1466
Dołączył(a): 26 mar 2010, o 19:34
Lokalizacja: Warszawa

Re: przekaznik swiec zarowych

Postprzez dreg35 » 18 lip 2011, o 18:06

zostaw tem błąd w spokoju... zajmij się narazie immo... a potem zobaczymy na Twoim kompie...
a kontrolka świec jak mruga to gaśnie po przyciśnięciu pedału hamulca?
dreg35@forum.busomania.pl ale lepiej pisać na dreg35@wp.pl częściej zaglądam... lub http://darauto.pl/

Obrazek

Inżynier
Avatar użytkownika
Posty: 106
Dołączył(a): 16 cze 2010, o 06:46
Lokalizacja: warszawa

Re: przekaznik swiec zarowych

Postprzez puchatek » 18 lip 2011, o 20:09

no nie dawał mi spokoju ten błąd - zgodnie z twoją przepowiednią znika przy naciśnięciu pedału hamulca - niepokoi mnie tylko to, że ta kontrolka się lekko żarzy, ale w sumie wcześniej też się lekko tliła - teraz sie to dopiero pokazało, tj. po zmianie kompa

immo zamówione - pisałeś, że też chcesz ?

Administrator
Avatar użytkownika
Posty: 1466
Dołączył(a): 26 mar 2010, o 19:34
Lokalizacja: Warszawa

Re: przekaznik swiec zarowych

Postprzez dreg35 » 19 lip 2011, o 04:36

kontrolka sygnalizuje Ci błąd hamulca ale pewnie się nie podpinałeś jak mruga...
jest to normalne... sterowanie było różne w różnych kompach i po powrocie do Twojego kompa problem zniknie...
kontrolka żarzyła się i powinna się żarzyć... to sygnał że jest ok...
jak się świeci to znaczy że świece grzeją...
jak miga to sygnalizuje błąd krytyczny...

tak również potrzebuję a co ma klient 2 komplety to weź i daj znać to nie będę szukał...
dreg35@forum.busomania.pl ale lepiej pisać na dreg35@wp.pl częściej zaglądam... lub http://darauto.pl/

Obrazek

Inżynier
Avatar użytkownika
Posty: 106
Dołączył(a): 16 cze 2010, o 06:46
Lokalizacja: warszawa

Re: przekaznik swiec zarowych

Postprzez puchatek » 19 lip 2011, o 08:37

wzielem jeden komplet co koles mial i z checia ci go oddam
ja wolalbym jednak nie montowac tam immo i zdjac je z kompa jesli to da sie latwo zrobic, jutro pewnie przyjdzie poczta to podskocze z tym zestawem do ciebie :D

Powrót do Wyposażenie elektryczne



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników