HURRRAAAA!!! TO DZIAŁA!!!!!!!!!!!!

Możliwe też, że nie wszystko działa. Z założenia każdy powinien mieć dostęp do


Czat, czyli coś co sobie nazywamy "Okienkiem" jest na stronie głównej (czyli stronie portalu) i na stronie Forum na samym dole. Jeśli Wam coś nie działa, proszę o kontakt.

PZDR
t90

przekaznik swiec zarowych

Moderatorzy: t90, dreg35, magnum

Awatar użytkownika
puchatek
Porucznik
Porucznik
Posty: 106
Rejestracja: 16 cze 2010, o 08:46
Lokalizacja: warszawa
Gender: None specified - None specified
Zodiac: Aries

przekaznik swiec zarowych

Postautor: puchatek » 18 lip 2011, o 19:39

po zamianie kompa z tego z immo na takiego bez immo wszystko uruchamialo sie i gralo jak trzeba, poza jednym bledem, ktory pojawil sie po podlaczeniu kabla do kompa - zwarcie przekaznika swiec zarowych - blad sporadyczny
malo tego, zaczela migac dioda grzania swiec

gdzie znalezc ten przekaznik - przypuszczam, ze moze gubi mase
czy to jest ten przekaznik, ktory znajduje sie w puszce w komorze silnika?
przegladalem schematy i nie zostal na standardowym schemacie ujety, wiec nie moglem znalezc gdzie ten przekaznik moze sie miescic :/ (fakt faktem podrecznik sugeruje sprawdzenie wlasnie przekaznika w pierwszej kolejnosci - pytanie tylko gdzie on jest :/?)



Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
mariow44
Chorąży
Chorąży
Posty: 32
Rejestracja: 4 maja 2010, o 20:31
Lokalizacja: Braunschweig/Bydgoszcz
Gender: None specified - None specified
Zodiac: Taurus

Re: przekaznik swiec zarowych

Postautor: mariow44 » 18 lip 2011, o 19:45

Witaj! Tak, to ten w komorze silnika.


Pozdrawiam Mario


Caravelle GL Syncro, 1,9 TDI 110

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
puchatek
Porucznik
Porucznik
Posty: 106
Rejestracja: 16 cze 2010, o 08:46
Lokalizacja: warszawa
Gender: None specified - None specified
Zodiac: Aries

Re: przekaznik swiec zarowych

Postautor: puchatek » 18 lip 2011, o 19:48

troche rozni sie od tego opisanego w kniżce
ale lece juz go diagnozowac w takim razie



Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
dreg35
Administrator
Administrator
Posty: 1926
Rejestracja: 26 mar 2010, o 20:34
Lokalizacja: Warszawa
Gender: None specified - None specified
Zodiac: Aquarius
Kontaktowanie:

Re: przekaznik swiec zarowych

Postautor: dreg35 » 18 lip 2011, o 19:55

masz TDI więc przekaźnik masz inny bo czasem grzania steruje komp. a nie czujnik temp. jak to jest w JX
jak mruga kontrolka świec to przyciśnij pedał hamulca i napisz czy zgasła...
a tym błędem się nie przejmuj... palił w zimę?


dreg35@forum.busomania.pl ale lepiej pisać na dreg35@wp.pl częściej zaglądam... lub dar.dreg35@gmail.com

Obrazek

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
puchatek
Porucznik
Porucznik
Posty: 106
Rejestracja: 16 cze 2010, o 08:46
Lokalizacja: warszawa
Gender: None specified - None specified
Zodiac: Aries

Re: przekaznik swiec zarowych

Postautor: puchatek » 18 lip 2011, o 19:57

palił bezproblemowo - przestraszylem sie ze znowu brakuje gdzies masy



Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
dreg35
Administrator
Administrator
Posty: 1926
Rejestracja: 26 mar 2010, o 20:34
Lokalizacja: Warszawa
Gender: None specified - None specified
Zodiac: Aquarius
Kontaktowanie:

Re: przekaznik swiec zarowych

Postautor: dreg35 » 18 lip 2011, o 20:06

zostaw tem błąd w spokoju... zajmij się narazie immo... a potem zobaczymy na Twoim kompie...
a kontrolka świec jak mruga to gaśnie po przyciśnięciu pedału hamulca?


dreg35@forum.busomania.pl ale lepiej pisać na dreg35@wp.pl częściej zaglądam... lub dar.dreg35@gmail.com

Obrazek

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
puchatek
Porucznik
Porucznik
Posty: 106
Rejestracja: 16 cze 2010, o 08:46
Lokalizacja: warszawa
Gender: None specified - None specified
Zodiac: Aries

Re: przekaznik swiec zarowych

Postautor: puchatek » 18 lip 2011, o 22:09

no nie dawał mi spokoju ten błąd - zgodnie z twoją przepowiednią znika przy naciśnięciu pedału hamulca - niepokoi mnie tylko to, że ta kontrolka się lekko żarzy, ale w sumie wcześniej też się lekko tliła - teraz sie to dopiero pokazało, tj. po zmianie kompa

immo zamówione - pisałeś, że też chcesz ?



Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
dreg35
Administrator
Administrator
Posty: 1926
Rejestracja: 26 mar 2010, o 20:34
Lokalizacja: Warszawa
Gender: None specified - None specified
Zodiac: Aquarius
Kontaktowanie:

Re: przekaznik swiec zarowych

Postautor: dreg35 » 19 lip 2011, o 06:36

kontrolka sygnalizuje Ci błąd hamulca ale pewnie się nie podpinałeś jak mruga...
jest to normalne... sterowanie było różne w różnych kompach i po powrocie do Twojego kompa problem zniknie...
kontrolka żarzyła się i powinna się żarzyć... to sygnał że jest ok...
jak się świeci to znaczy że świece grzeją...
jak miga to sygnalizuje błąd krytyczny...

tak również potrzebuję a co ma klient 2 komplety to weź i daj znać to nie będę szukał...


dreg35@forum.busomania.pl ale lepiej pisać na dreg35@wp.pl częściej zaglądam... lub dar.dreg35@gmail.com

Obrazek

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
puchatek
Porucznik
Porucznik
Posty: 106
Rejestracja: 16 cze 2010, o 08:46
Lokalizacja: warszawa
Gender: None specified - None specified
Zodiac: Aries

Re: przekaznik swiec zarowych

Postautor: puchatek » 19 lip 2011, o 10:37

wzielem jeden komplet co koles mial i z checia ci go oddam
ja wolalbym jednak nie montowac tam immo i zdjac je z kompa jesli to da sie latwo zrobic, jutro pewnie przyjdzie poczta to podskocze z tym zestawem do ciebie :D



Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Wróć do „Wyposażenie elektryczne”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość