Witam
dziś rozbierzecie skrzynię 4-biegową
skrzynia wyjęta bez obudowy sprzęgła...
jak ją wyjąć opiszę w niedalekiej przyszłości...
Rozbieramy skrzynię 4-biegową
Moderatorzy: t90, dreg35, magnum
Regulamin forum
W tym dziale można umieszczać tylko materiały, których autor postu jest właścicielem. Nie wolno też kopiować artykułów wraz z ich zawartością na inne serwisy. Chcesz przekazać wiedzę dalej, podlinkuj temat.
W tym dziale można umieszczać tylko materiały, których autor postu jest właścicielem. Nie wolno też kopiować artykułów wraz z ich zawartością na inne serwisy. Chcesz przekazać wiedzę dalej, podlinkuj temat.
- dreg35
- Administrator
- Zodiac:
Rozbieramy skrzynię 4-biegową
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
dreg35@forum.busomania.pl ale lepiej pisać na dreg35@wp.pl częściej zaglądam... lub dar.dreg35@gmail.com

Link: | |
BBcode: | |
HTML: | |
Hide post links |
- 49_kazik
- Pułkownik
Re: Rozbieramy skrzynię 4-biegową
Nie chcę zaśmiecać tematu, ale interesuje mnie określenie dopuszczalnego luzu międzyzębnego między wałkiem atakującym i kołem talerzowym i jego regulacja, głośna praca " mostu" to wina czego?
(ćwiczyłem z mostem z Żuka dobranie odpowiedniej grubości podkładek wymagało wiele prób).
(ćwiczyłem z mostem z Żuka dobranie odpowiedniej grubości podkładek wymagało wiele prób).
1,9 td, niebieski 1,7d czerwony
Hide post links |
- wezuwiusz3
- Generał
- Zodiac:
A co może być powodem ,że np przy podjeżdzie pod górę na 3 biegu szarpie tak jak by sie jechała na kwadratowych kołach??,gdzie i na czym może być luz??,na 2 tak nie czuć.
Hide post links |
- mikesz
- Pułkownik
- Zodiac:
49_kazik pisze:Nie chcę zaśmiecać tematu, ale interesuje mnie określenie dopuszczalnego luzu międzyzębnego między wałkiem atakującym i kołem talerzowym i jego regulacja, głośna praca " mostu" to wina czego?
Kaziu,luz wynosi od 0,15-0,25mm.Głośna praca to dopiero po rozebraniu skrzyni będzie wiadomo.Jak chcesz to ci mogę skrzynię w PDF wysłac,jest tego ok 8-mega.
Przyjaciele moich przyjaciół (t3 ) są moimi przyjaciółmi:).Ale zdarzają się wyjątki.602 404 615
Hide post links |
- Wiktor
- Kapral
mikesz pisze:49_kazik pisze:Nie chcę zaśmiecać tematu, ale interesuje mnie określenie dopuszczalnego luzu międzyzębnego między wałkiem atakującym i kołem talerzowym i jego regulacja, głośna praca " mostu" to wina czego?
Kaziu,luz wynosi od 0,15-0,25mm.Głośna praca to dopiero po rozebraniu skrzyni będzie wiadomo.Jak chcesz to ci mogę skrzynię w PDF wysłac,jest tego ok 8-mega.
Kaziu głośna skrzynia na przekładni głównej to napewno nie sprawa luzu tylko padnięte łożsko centralne na wałku atakującym.
Hide post links |
- dreg35
- Administrator
- Zodiac:
no to niestety... dalej skrzyni nie rozbierzecie jak Marek nie zadziała...
nie mogę wstawić nawet 40 zdjęcia a jest ich kolo 40 jeszcze do dodania...
Kaziu mam zdjęcia jak wyjąć pompę ale mam też problem techniczny... nie mogę znaleźć kabla do "szajsunga" Omni 1...
jak jutro zakupię to wrzucę...
a przez zbyt mały luz może się nawet nie obracać a przy zbyt dużym będzie hałasować... a można i stracić ząbki...

nie mogę wstawić nawet 40 zdjęcia a jest ich kolo 40 jeszcze do dodania...

Kaziu mam zdjęcia jak wyjąć pompę ale mam też problem techniczny... nie mogę znaleźć kabla do "szajsunga" Omni 1...
jak jutro zakupię to wrzucę...
a przez zbyt mały luz może się nawet nie obracać a przy zbyt dużym będzie hałasować... a można i stracić ząbki...

dreg35@forum.busomania.pl ale lepiej pisać na dreg35@wp.pl częściej zaglądam... lub dar.dreg35@gmail.com

Hide post links |
Wróć do „Dziś rozebrałem ... nie wiem czy złożę.”