Już na samym początku obiecywałem utworzenie portalu, na którym będzie można swobodnie kupować i sprzedawać gadżety do busa. Myślę, że trochę się zagalopowałem. Postanowiłem mianowicie utworzyć portal aukcyjny, który będzie działał w ramach busomania.pl.
Sam portal podinstalowałem jakiś czas temu. Kilka osób go widziało. Niestety było też trochę problemów. Część z nich rozwiązałem, część, tych pomniejszych, jeszcze pozostało do rozwiązania. Mimo wszystko już teraz zapraszam pod adres:
http://gielda.busomania.pl/
Kilka zasad:
Na dzień dzisiejszy na portalu aukcyjnym nie opublikowałem żadnego regulaminu, opłat itp spraw. Wszystko jest w trakcie opracowywania. portal oddaję do użytkowania z prostej przyczyny. Muszę zebrać informacje o błędach w działaniu, błedach w tłumaczeniu itp sprawach.
- Z portalu aukcyjnego na dzień dzisiejszy może korzystać każdy zarejestrowany na forum busomania.pl użytkownik
- Na portalu aukcyjnym należy dokonać ponownej rejestracji. Jest to związane z wymogami bezpieczeństwa.
- Każdy sprzedający zobowiązuje się do uczciwego opisywania przedmiotów, jak również wywiązywania się z zawartej transakcji. Pamiętajcie też, że kupujący ma prawo do odstąpienia w terminie 10 dni od umowy kupna-sprzedaży, jaką jest wygrana aukcja!
- Ogólnie przyjęte zasady uczciwości dotyczą też kupujących.
- Sprzedający oświadcza, że sprzedawane przedmioty są jego własnością, wszedł w ich posiadanie w legalny sposób i nie ciążą na nich wady prawne
- Sprzedający dołoży wszelkich starań do umieszczenia tak dokładnego opisu jak to tylko możliwe.
Czego można oczekiwać.
Na teraz portal aukcyjny jest w, tak to można nazwać, fazie testów. W związku z tym korzystanie z Giełdy nie jest obciążone żadnymi kosztami. Jedyną rzeczą o jaką proszę to przesyłanie informacji o problemach w działaniu, niejasnościach, błędach językowych, brakach tłumaczenia, błędach wyświetlania itp. itd na adres e-mail: m.stanislawski@forum.busomania.pl
Po zakończeniu testów zostaną opublikowane stawki za wystawianie aukcji, sprzedaż, reklamy itd. itp. Na pewno będą atrakcyjniejsze niż te z innych serwisów. Inne jest przeznaczenie tego portalu.
Jaki jest cel:
Cóż, busomania.pl musi się jakoś utrzymywać. Traktuję to jako akcję społeczną skierowaną na dzień dzisiejszy do wąskiej grupy użytkowników. Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby się rozwijała. Niestety na rozwój potrzebne są pieniądze i o ile naszej pracy nikt nie wycenia ani wyceniać nie będzie, to utrzymanie serwera kosztuje. Zyski z działania Giełdy przeznaczone będą właśnie na utrzymanie całego serwisu. Kto wie, może nawet kiedyś będzie dość środków aby zorganizować zlot?
Słowo końcowe
Na Giełdzie znajdziecie banery, jest to reklama google, za którą google płaci (klikanie). Nie wolno mi namawiać do klikania w reklamy, więc tego nie robię

Zapraszam do korzystania. Sam już wystawiłem dwa przedmioty. Ich adresy to: