Panel Fotowoltaiczny

Moderatorzy: t90, dreg35, magnum

Awatar użytkownika
wezuwiusz3
Generał
Generał
Posty: 1818
Rejestracja: 28 wrz 2010, 17:08
Gender: None specified - None specified
Zodiac: Gemini

Panel Fotowoltaiczny

Postautor: wezuwiusz3 » 28 sie 2018, 20:12

Czy ktoś potrafi mi udzielić odpowiedzi.
Mam regulator do panela fotowoltaicznego PWM.Dokładnie taki .https://allegro.pl/regulator-ladowania- ... 09127.html
Ma 3 wyjścia +- na panel,akumulator i na żarówkę.
Dzisiaj robiłem testy i wszystko ładnie świeciło aż do zmierzchu.
Jak się ściemniło ,światło zgasło mimo naładowanej na full baterii.
Czy żeby cieszyć się z energii w nocy ,muszę robić dodatkowy obieg elektryki z akumulatora pomijając regulator,czy po prostu coś jest żle ustawione?
Na regulatorze pokazywało mi 13,7V i migała ikona baterii.Nie dało się włączyć światła.



Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
t90
Administrator
Administrator
Posty: 1523
Rejestracja: 22 mar 2010, 2:36
Gender: Male - Male
Zodiac: Leo

Re: Panel Fotowoltaiczny

Postautor: t90 » 29 sie 2018, 6:23

Może coś jest napisane w instrukcji obsługi?



T3 '86 1.6D (CS) -> 1.7D (KY) -> 1.9TD (AAZ + BOOSTPIN 1,6TD) + 3H -> AAP (agonia, kto go przytuli?)
T3 '90 2.1 (SS) na podtlenku LPG w sekwencji + ASL

Trzeba myśleć praktycznie, dopóki nie przyjdzie czas, że można już zacząć myśleć niepraktycznie.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
wezuwiusz3
Generał
Generał
Posty: 1818
Rejestracja: 28 wrz 2010, 17:08
Gender: None specified - None specified
Zodiac: Gemini

Re: Panel Fotowoltaiczny

Postautor: wezuwiusz3 » 29 sie 2018, 21:22

Dzisiaj sytuacja wróciła do normy.Kiedy przyszedłem około 9 do samochodu,to podpięta żarówka 55W migotała,a na wyświetlaczu pojawiła się ikona solara,czyli po prostu już pracował.Jest możliwość wyłączenia zasilania na odbiorniki,z pod oznaczenia żarówki .Wygląda na to że jeżeli odbiorniki są wyłączone a panel przestanie ładować,to ni huhu prądu ,bo nie przełączy się na zasilanie bateryjne.Przynajmniej tak ja to sobie tłumaczę.Fakt faktem,że przed wieczorem przełączyłem na zasilanie i jak znikła ikona solara ,to prąd był i mogłem korzystać z prądu zmagazynowanego w baterii.



Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Wróć do „Elektryka”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość