masa dla wzmacniacza

Moderatorzy: t90, dreg35, magnum

Awatar użytkownika
puchatek
Porucznik
Porucznik
Posty: 106
Rejestracja: 16 cze 2010, 6:46
Gender: None specified - None specified
Zodiac: Aries

masa dla wzmacniacza

Postautor: puchatek » 13 sie 2010, 21:09

chciałbym podłączyć wzmacniacz do głośników, ale nie bardzo wiem gdzie najlepiej (najbezpieczniej) podłączyć masę
założenie pierwsze: do budy nie do akumulatora
założenie drugie: mała ingerencja w układ i prostota wykonania
praktyka: jedyne na co wpadłem to podłączenie masy do jednej z dziur w podłodze (nie wiem czy wy też takie macie - u mnie bynajmniej nie sa wynikiem rdzy)
dziury te są zakończone od spodu nakrętką na śrubę - szczerze mówiąc nie wiem do czego w ogóle mogły służyć - może do zamontowania kanap poprzednich ale to też wątpliwe z racji ich rozłożenia

nie wiem czy to dobry pomysł podłączać tam masę wzmacniacza
może macie jakiś lepszy ?

p.s. Dreg dzisiaj modlę się za Ciebie



Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
t90
Administrator
Administrator
Posty: 1516
Rejestracja: 22 mar 2010, 2:36
Gender: Male - Male
Zodiac: Leo

Re: masa dla wzmacniacza

Postautor: t90 » 13 sie 2010, 21:16

Pod śrubę trzymającą kanapę ... tak mam, tak pięknie działa.

A co Dregu narozrabiał?



T3 '86 1.6D (CS) -> 1.7D (KY) -> 1.9TD (AAZ + BOOSTPIN 1,6TD) + 3H -> AAP (agonia, kto go przytuli?)
T3 '90 2.1 (SS) na podtlenku LPG w sekwencji + ASL

Trzeba myśleć praktycznie, dopóki nie przyjdzie czas, że można już zacząć myśleć niepraktycznie.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
puchatek
Porucznik
Porucznik
Posty: 106
Rejestracja: 16 cze 2010, 6:46
Gender: None specified - None specified
Zodiac: Aries

Re: masa dla wzmacniacza

Postautor: puchatek » 13 sie 2010, 21:22

t90 pisze:...

A co Dregu narozrabiał?


nic nie narozrabiał - pomógł mi przez fon w bardzo stresowej i nagłej sytuacji, btw - popsułem kabelki przy imo
ale to że jest kopalnią wiedzy to już wiemy :D
Dlatego się do Boga zwrócę, żeby mu drogi prostował i przy zdrowiu trzymał

wracając do masy - masz to jakoś zabezpieczone, przygotowane itd
chodzi o to, że połączenie musi działaś na podłodze, która jest oczywiście wymalowana lakierem, nie wiem jaka jest przewodność tej dziury czy też nakrętki, ale jutro sprawdzę opór miernikiem, no i jeśli to wyczyszczę do blachy to czym to zabezpieczyć przed korozją



Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
maruch
Porucznik
Porucznik
Posty: 125
Rejestracja: 29 mar 2010, 4:01
Gender: None specified - None specified
Zodiac: Aquarius

Re: masa dla wzmacniacza

Postautor: maruch » 20 sie 2010, 15:02

Puchatek, o ile kojarzę, jesteś gdzieś z okolic Wawy, jeśli tak, to możesz podjechać zobaczyć u mnie - mam takie ustrojstwo u siebie. Jak jest podłączone, co do czego - nie pytaj. Jest to spadek po poprzednim właścicielu, a mnie wystarczy, że działa.

Chyba że nie jesteś z ok. Wawy, to wybacz...



Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Wróć do „Elektryka”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość