Problem z montazem wzmacniacza

Moderatorzy: t90, dreg35, magnum

Awatar użytkownika
Grzegor
Pułkownik
Pułkownik
Posty: 573
Rejestracja: 27 mar 2010, 20:50
Gender: Male - Male
Zodiac: Capricorn

Problem z montazem wzmacniacza

Postautor: Grzegor » 28 cze 2012, 8:31

Witam
Wyciagnełem wczoraj stary wzmacniacz który jeżdził jeszcze u mnie w multivanie razem z pieknym deckiem pioneera - dopóki deck nie zmienił pewnej nocy własciciela i został mi po nim tylko panel ,ostatnio kupiłem uniwersalne radyjko no name - gra ładnie ale cicho , ma wyjścia na wzmacniacz wiec przypomniałem sobie o wzmacniaczu - i tu zonk - nie wiem jak go podlaczyć .
Demontowałem go z 10 lat temu i nic nie pamietam , chodzi mi oczywiście o zasilanie i sterowanie - głosnikowe sa opisane .
Załacze fotkę może ktoś bieglejszy odemnie coś z niej wywnioskuje .
Wzmacniacz nazywa sie Weconic vx-20.
Kolory kabli które mnie interesuja to :
czerwony (grubszy)
brązowy (cieńszy)
czarny (taki jak brązowy)
czarny z białym paskiem ( najcieńszy)
P1030190.JPG

pzdr
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.


Grzegor---Vanagon/Eastfalia Syncro '90 Powered by subaru RS MY 06/11 2,5 NA ---- GG:10684896 Obrazek

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
t90
Administrator
Administrator
Posty: 1510
Rejestracja: 22 mar 2010, 2:36
Gender: Male - Male
Zodiac: Leo

Re: Problem z montazem wzmacniacza

Postautor: t90 » 28 cze 2012, 10:52

Czerwony do +, brązowy do masy. jeden z tych czarnych bedzie pod wejście ANT (tj. włączenie zasilania po włączeniu radia). Ale masz dwa i tu jest zagadka.



T3 '86 1.6D (CS) -> 1.7D (KY) -> 1.9TD (AAZ + BOOSTPIN 1,6TD) + 3H -> AAP (agonia, kto go przytuli?)
T3 '90 2.1 (SS) na podtlenku LPG w sekwencji + ASL

Trzeba myśleć praktycznie, dopóki nie przyjdzie czas, że można już zacząć myśleć niepraktycznie.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
Grzegor
Pułkownik
Pułkownik
Posty: 573
Rejestracja: 27 mar 2010, 20:50
Gender: Male - Male
Zodiac: Capricorn

Re: Problem z montazem wzmacniacza

Postautor: Grzegor » 28 cze 2012, 22:13

Wpadłęm na genialny :) i prosty pomysł i rozkręciłem to ustrojswo - w srodku znalazłem dodatkowych 8 kabelków od wejścia wysokiego poziomu :)
Wszystkie odpowiedzi znalazlem w opisach na płycie drukowanej , i tak :
czerwony - zasilanie
Brazowy - sterowanie
czarny - masa
czarny z paskiem - masa zródła
:)
pzdr


Grzegor---Vanagon/Eastfalia Syncro '90 Powered by subaru RS MY 06/11 2,5 NA ---- GG:10684896 Obrazek

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post
  • Problem z mocowaniem
    autor: Grzegor » 18 maja 2017, 21:51 » w Technika
    3
    595
    autor: Grzegor Wyświetl najnowszy post
    20 maja 2017, 10:38
  • Problem ze zmianą biegów, wsteczny + 1 ciężko wchodzą.
    autor: konik » 23 kwie 2017, 10:50 » w Skrzynia biegów
    3
    775
    autor: biała dama Wyświetl najnowszy post
    24 kwie 2017, 13:46

Wróć do „Car-audio”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość