kable w przednim słupku

Moderatorzy: t90, dreg35, magnum

Awatar użytkownika
zorro
Pułkownik
Pułkownik
Posty: 713
Rejestracja: 27 mar 2010, 16:53
Gender: None specified - None specified
Zodiac: Scorpio

kable w przednim słupku

Postautor: zorro » 09 wrz 2010, 7:22

witam czy ktos sie orientuje czy przedni słupek jest pusty w śierodku?chciałbym tamtędy póscic kable do monitora podsufitowego,porostu niechcial bym zrywać podsówitki przed info o tym


Obrazek
Jezdze:T3-MULTIVAN-HANOVER EDITION 1990 (1,9 TDI 1Z "160KM" + ASS)
tel:sony-ericson
Obrazek

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
t90
Administrator
Administrator
Posty: 1512
Rejestracja: 22 mar 2010, 2:36
Gender: Male - Male
Zodiac: Leo

Re: przedni słupek

Postautor: t90 » 09 wrz 2010, 7:26

Jet pusty, na dole słupków, tak na wysokości puszki bepieczników są otwory (w sensie po jednym na stronę), przez które przeciągniesz kabelki. W lewym słupku już raczej będziesz miał trochę kabli, więc jeśli chcesz puścić dobre kable AV, jest szansa że się nie zmieszczą. Możesz mieć problem z przeciągnięciem końcówek.



T3 '86 1.6D (CS) -> 1.7D (KY) -> 1.9TD (AAZ + BOOSTPIN 1,6TD) + 3H -> AAP (agonia, kto go przytuli?)
T3 '90 2.1 (SS) na podtlenku LPG w sekwencji + ASL

Trzeba myśleć praktycznie, dopóki nie przyjdzie czas, że można już zacząć myśleć niepraktycznie.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
zorro
Pułkownik
Pułkownik
Posty: 713
Rejestracja: 27 mar 2010, 16:53
Gender: None specified - None specified
Zodiac: Scorpio

Re: przedni słupek

Postautor: zorro » 09 wrz 2010, 7:29

Myślę o odcięciu ,koncówek kabla,przeciągnieciu go i wlutowaniu ponownie koncówek,czy tak by wlazło?


Obrazek
Jezdze:T3-MULTIVAN-HANOVER EDITION 1990 (1,9 TDI 1Z "160KM" + ASS)
tel:sony-ericson
Obrazek

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
t90
Administrator
Administrator
Posty: 1512
Rejestracja: 22 mar 2010, 2:36
Gender: Male - Male
Zodiac: Leo

Re: przedni słupek

Postautor: t90 » 09 wrz 2010, 7:31

Spróbuj najpierw z końcówkami, bo będziesz miał za co uwiązać ten kabelek. A tak będziesz musiał wiązać supeł i będzie jeszcze gorzej. Poza tym, stracisz ekranowanie kabla sygnałowego jak utniesz cinc.



T3 '86 1.6D (CS) -> 1.7D (KY) -> 1.9TD (AAZ + BOOSTPIN 1,6TD) + 3H -> AAP (agonia, kto go przytuli?)
T3 '90 2.1 (SS) na podtlenku LPG w sekwencji + ASL

Trzeba myśleć praktycznie, dopóki nie przyjdzie czas, że można już zacząć myśleć niepraktycznie.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
zorro
Pułkownik
Pułkownik
Posty: 713
Rejestracja: 27 mar 2010, 16:53
Gender: None specified - None specified
Zodiac: Scorpio

Re: kable w przednim słupku

Postautor: zorro » 09 wrz 2010, 7:50

chodzi mi o ten kabel,i musze go póścic od dołu do góry,Marku co to za koncówka jest?
ObrazekObrazek


Obrazek
Jezdze:T3-MULTIVAN-HANOVER EDITION 1990 (1,9 TDI 1Z "160KM" + ASS)
tel:sony-ericson
Obrazek

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
t90
Administrator
Administrator
Posty: 1512
Rejestracja: 22 mar 2010, 2:36
Gender: Male - Male
Zodiac: Leo

Re: kable w przednim słupku

Postautor: t90 » 09 wrz 2010, 8:05

S-Video ... Takie gniazda były kiedyś montowane w kartach graficznych jako wyjście na TV. nie tnij tego w żadnym wypadku. Raczej przejdzie. Ja po lewym słupku przeciągnąłem kable na głośniki, do szyby, wycieraczki i spryskiwacza. Więc to da radę. Trochę kątrówki żeby złapać kabelek i da radę. Możesz spróbować przepchać od góry.



T3 '86 1.6D (CS) -> 1.7D (KY) -> 1.9TD (AAZ + BOOSTPIN 1,6TD) + 3H -> AAP (agonia, kto go przytuli?)
T3 '90 2.1 (SS) na podtlenku LPG w sekwencji + ASL

Trzeba myśleć praktycznie, dopóki nie przyjdzie czas, że można już zacząć myśleć niepraktycznie.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
zorro
Pułkownik
Pułkownik
Posty: 713
Rejestracja: 27 mar 2010, 16:53
Gender: None specified - None specified
Zodiac: Scorpio

Re: kable w przednim słupku

Postautor: zorro » 09 wrz 2010, 12:06

od góry nie da rady bo są 4 czincze zasilanie i puszka przeciw zakłóceniowa,wiec jedyne wyjscie od dołu.


Obrazek
Jezdze:T3-MULTIVAN-HANOVER EDITION 1990 (1,9 TDI 1Z "160KM" + ASS)
tel:sony-ericson
Obrazek

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
Grzegor
Pułkownik
Pułkownik
Posty: 590
Rejestracja: 27 mar 2010, 20:50
Gender: Male - Male
Zodiac: Capricorn

Re: kable w przednim słupku

Postautor: Grzegor » 10 wrz 2010, 0:40

Wpuść od góry sztywny mocny kabel - ale nie za gruby - polącz go potem z kablem który masz wyciągnac do góry i pójdzie ale podsufitkę chyba i tak bedziesz musiał ruszyc.
pzdr


Grzegor---Vanagon/Eastfalia Syncro '90 Powered by subaru RS MY 06/11 2,5 NA ---- GG:10684896 Obrazek

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
magnum
Generał
Generał
Posty: 1068
Rejestracja: 29 mar 2010, 6:38
Gender: Male - Male
Zodiac: Taurus

Re: kable w przednim słupku

Postautor: magnum » 10 wrz 2010, 6:17

W roli ''przeciągaczy'' dobrze sprawdza sie pancerz od linki


ZNOWU DZIAŁA !!! :) http://www.vwbusptm.com.pl/index.html 501 dziewięćset pięćdziesiąt pięć czterysta dwa

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
zorro
Pułkownik
Pułkownik
Posty: 713
Rejestracja: 27 mar 2010, 16:53
Gender: None specified - None specified
Zodiac: Scorpio

Re: kable w przednim słupku

Postautor: zorro » 10 wrz 2010, 12:56

Grzegor pisze:Wpuść od góry sztywny mocny kabel - ale nie za gruby - polącz go potem z kablem który masz wyciągnac do góry i pójdzie ale podsufitkę chyba i tak bedziesz musiał ruszyc.
pzdr

grzegorz wiem ze bede musiał ,tylko własnie chciałem sie najpierw dowiedziec o pustke tego słupka :lollol: :lollol: :lollol:


Obrazek
Jezdze:T3-MULTIVAN-HANOVER EDITION 1990 (1,9 TDI 1Z "160KM" + ASS)
tel:sony-ericson
Obrazek

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
dreg35
Administrator
Administrator
Posty: 2360
Rejestracja: 26 mar 2010, 19:34
Gender: None specified - None specified
Zodiac: Aquarius

Re: kable w przednim słupku

Postautor: dreg35 » 12 wrz 2010, 17:05

słupki niestety ale nie są puste jeśli jest centralny zamek i oświetlenie na tyle ...


dreg35@forum.busomania.pl ale lepiej pisać na dreg35@wp.pl częściej zaglądam... lub dar.dreg35@gmail.com

Obrazek

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Wróć do „Car-audio”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość