swap silnika z audi 2.6

Moderatorzy: t90, dreg35, magnum

Awatar użytkownika
krissT3
Chorąży
Chorąży
Posty: 37
Rejestracja: 01 lut 2012, 13:32
Gender: None specified - None specified

swap silnika z audi 2.6

Postautor: krissT3 » 01 lut 2012, 14:08

Witam.Mam zamiar wstawic do mojego T3 2.0 aircooled 1980r. silnik z audi 2.6 V -szostke.Oczywiscie skrzynia pozostaje ta sama ,z audi. Chcialbym tez przeniesc wiazke el. i zegary z audi.Wiem ze takie projekty jezdza po Europie wiec prosilbym tylko o konkretne rady koledzy:)Jestem zmeczony poradami w stylu " za drogo", " a wiesz ile to wyjdzie?" czy moje ulubione " a nie lepiej oryginal?". Jestem zdecydowany na to na 120 procent wiec prosilbym tylko o namiary ,jesli ktos zna mechanika, lub warsztat ktory sie podejmie takiego zadania.Jestem chory kiedy slysze kolejny raz w sluchawce -" Eeeeeee panie....toz to bedzie tyle roboty ze nie bedzie sie panu oplacac, a nie lepiej ...dizla kupil by pan?" :grin: Albo gradacja trudnosci na wstepie a koncowe "pomysle i oddzwonie" konczy kontakt z mechanikiem.Robie tuning optyczny busikow roznego formatu od wielu lat.Mam jeszcze T2 -ke z 1978 roku do ktorej planuje upchnac 2.8 V6 (tez audi oczywiscie)Moje projekty mozna obejzec na moim koncie na nk.Jesli ktos zna konkretnych ludzi co to nie boja sie pobrudzic smarem i pomyslec przy kolejnej probie posadzenia silnika V6 T3 to bede naprawde wdzieczny.



Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
t90
Administrator
Administrator
Posty: 1512
Rejestracja: 22 mar 2010, 2:36
Gender: Male - Male
Zodiac: Leo

Re: swap silnika z audi 2.6

Postautor: t90 » 01 lut 2012, 14:40

Witaj,

Chcesz sam to robić, czy zlecić?

Użycie skrzyni audi może nastręczać problemów. Pamiętaj, że będzie odwrócona o 180 st. względem naturalnego kierunku jazdy. Możesz natomiast wykorzystać obudowę sprzędła z wersji południowo afrykańskich (podchodzi właśnie do 5 cyl. rzędówek i V6-tek) w połączeniu z oryginalną skrzynią biegów. No i jeśli koszty Cię nie przerażają, wystarczy, że wymienisz przełożenia 5 biegu (na rynku dostępne są różne przełożenia, a najszybsze to chyba 0,64). Takie rozwiązanie jest praktyczniejsze, mniej motania.



T3 '86 1.6D (CS) -> 1.7D (KY) -> 1.9TD (AAZ + BOOSTPIN 1,6TD) + 3H -> AAP (agonia, kto go przytuli?)
T3 '90 2.1 (SS) na podtlenku LPG w sekwencji + ASL

Trzeba myśleć praktycznie, dopóki nie przyjdzie czas, że można już zacząć myśleć niepraktycznie.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
krissT3
Chorąży
Chorąży
Posty: 37
Rejestracja: 01 lut 2012, 13:32
Gender: None specified - None specified

Re: swap silnika z audi 2.6

Postautor: krissT3 » 01 lut 2012, 16:01

Wolalbym zlecic.Dzieki za wskazowki.Mysle ze mozna pokonac problem odwroconej skrzyni i nie ukrywam ze wolalbym pozostac przy tej z audi.Doskonale zsynchronizowana z tym silnikiem jak stare dobre malzenstwo :grin: Elastycznosc taka ze mozna smialo wcisnac pedal przyspieszenia bez dotykania galki zmiany biegow.Wlasnie to jest ten problem z ta odwrocona skrzynia ale slyszalem ze robia jakies "odwrocone "przelozenia czy cos takiego przy transferach napedu kol.Sporo jest o tego typu zagadnieniach na niemieckich stronach tuningowych ale ...moj niemiecki jest tak samo dobry jak moj wegierski :grin: Mysle ze cala reszta lacznie z "powieszeniem" silnika to pikus dla dobrego mechanika z wyobraznia i niewielka doza talentu konstruktorskiego. Widzialem na youtube takie T3 ki z silnikami audi ale dotarcie do konstruktora jest przewaznie niezwykle trudne.



Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
dreg35
Administrator
Administrator
Posty: 2348
Rejestracja: 26 mar 2010, 19:34
Gender: None specified - None specified
Zodiac: Aquarius

Re: swap silnika z audi 2.6

Postautor: dreg35 » 01 lut 2012, 20:14

Witam
to ze skrzynia była zsynchronizowana z silnikiem w Audi to nie oznacza wcale że będzie się sprawdzała w busie... trochę inne gabaryty i masa...
wkładałem rzędówki i V6 oraz VR6 do busa oraz jednego Subaru ... wkładałem skrzynię od Renault i od Seata Alhambry oraz od Passata B5 ale od Audi jeszcze nie... trzeba by ją obejrzeć i rozebrać żeby zobaczyć jak sprawa ma się z mostem czy da się obrócić...
pomysł ciekawy... pozostaje życzyć powodzenia i wytrwałości w realizacji projektu...
a silniczek słaby w diagnozie vag... trzeba cierpliwości nieraz i trochę też leciwy...


dreg35@forum.busomania.pl ale lepiej pisać na dreg35@wp.pl częściej zaglądam... lub dar.dreg35@gmail.com

Obrazek

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
magnum
Generał
Generał
Posty: 1069
Rejestracja: 29 mar 2010, 6:38
Gender: Male - Male
Zodiac: Taurus

Re: swap silnika z audi 2.6

Postautor: magnum » 01 lut 2012, 22:25

Moge się tego podjąc , lecz nie wczesniej jak na poczśtku maja
Odwróconą skrzynie od rzędowki, ma Boguś "Długi" i Red z Gdańska
Dregu ,a tego Sharana to ty wieszałeś ? bo auto gdzieś zaległo i go niewidać


ZNOWU DZIAŁA !!! :) http://www.vwbusptm.com.pl/index.html 501 dziewięćset pięćdziesiąt pięć czterysta dwa

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
t90
Administrator
Administrator
Posty: 1512
Rejestracja: 22 mar 2010, 2:36
Gender: Male - Male
Zodiac: Leo

Re: swap silnika z audi 2.6

Postautor: t90 » 01 lut 2012, 22:42

A Red nie ma przypadkiem z paska?



T3 '86 1.6D (CS) -> 1.7D (KY) -> 1.9TD (AAZ + BOOSTPIN 1,6TD) + 3H -> AAP (agonia, kto go przytuli?)
T3 '90 2.1 (SS) na podtlenku LPG w sekwencji + ASL

Trzeba myśleć praktycznie, dopóki nie przyjdzie czas, że można już zacząć myśleć niepraktycznie.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
mikesz
Pułkownik
Pułkownik
Posty: 548
Rejestracja: 30 mar 2010, 8:00
Gender: None specified - None specified
Zodiac: Scorpio

Re: swap silnika z audi 2.6

Postautor: mikesz » 02 lut 2012, 11:00

t90 pisze:A Red nie ma przypadkiem z paska?

Tak,z paska


Przyjaciele moich przyjaciół (t3 ) są moimi przyjaciółmi:).Ale zdarzają się wyjątki.602 404 615

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
krissT3
Chorąży
Chorąży
Posty: 37
Rejestracja: 01 lut 2012, 13:32
Gender: None specified - None specified

Re: swap silnika z audi 2.6

Postautor: krissT3 » 02 lut 2012, 23:11

Ok koledzy, Wiec sprawa przedstawia sie tak. Na podworku stoi T3 z 1980 roku w stanie prawie idealnym, kupione od pasjonata z Warszawy. Obok niego stoi przyprowadzone w grudniu Audi cabriolet 1995r. 2.6 V6. w wersji angielskiej.Plan akcji jest taki- wyrzucamy silnik 2.0 i wszystkie graty z nim zwiazane do smietnika a w zamian wsadzamy 2.6 V6 z audi i wszystkie graty z nim zwiazane a konieczne do ruszenia z miejsca. :grin: Wszystkie czesci potrzebne do projektu sa w zasiegu reki,lacznie z mozliwoscia pomiarow w samochodach,(kat ustawienia silnika itp.) lapy,uchwyty,uklad wydechowy, jednym slowem WSZYSTKO.Jesli potrzeba to jest gosc ktory dotoczy lub wyfrezuje to i owo.Znacie kogos kto chce zarobic troche kasy i wstawic ten silnik? Pozdrawiam T3 wizjonerow.Bez nas ten swiat bylby nudny jak "moda na sukces" :grin:



Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
t90
Administrator
Administrator
Posty: 1512
Rejestracja: 22 mar 2010, 2:36
Gender: Male - Male
Zodiac: Leo

Re: swap silnika z audi 2.6

Postautor: t90 » 02 lut 2012, 23:18

No nie masz wszystkich części potrzebnych, chyba że ten 2.6 to wiatrołap ...



T3 '86 1.6D (CS) -> 1.7D (KY) -> 1.9TD (AAZ + BOOSTPIN 1,6TD) + 3H -> AAP (agonia, kto go przytuli?)
T3 '90 2.1 (SS) na podtlenku LPG w sekwencji + ASL

Trzeba myśleć praktycznie, dopóki nie przyjdzie czas, że można już zacząć myśleć niepraktycznie.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
krissT3
Chorąży
Chorąży
Posty: 37
Rejestracja: 01 lut 2012, 13:32
Gender: None specified - None specified

Re: swap silnika z audi 2.6

Postautor: krissT3 » 02 lut 2012, 23:30

aaaaa bylbym zapomnial.Gdyby ktos potrzebowal porady w sprawie zabudowy wnetrza busa to sluze pomoca.Moge rownierz wykonac caly projekt na podstawie indywidualnych upodoban stylistycznych.Jestem specjalista w tej dziedzinie.Od zaprojektowania deski rozdzielczej , dobor dodatkow,kolorystyki,uzycie roznorodnych materialow az po luksusowy barek i podswietlana podloge :grin: Lozka,szafki,sufity z oswietleniem jak w gwiezdnych wojnach :grin: slowem cuda na kiju.Preferuje zasade opadnietej szczeki :grin:



Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
krissT3
Chorąży
Chorąży
Posty: 37
Rejestracja: 01 lut 2012, 13:32
Gender: None specified - None specified

Re: swap silnika z audi 2.6

Postautor: krissT3 » 02 lut 2012, 23:32

t90 ...nie kumam.Myslalem ze wszystko jest.



Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
t90
Administrator
Administrator
Posty: 1512
Rejestracja: 22 mar 2010, 2:36
Gender: Male - Male
Zodiac: Leo

Re: swap silnika z audi 2.6

Postautor: t90 » 02 lut 2012, 23:44

A w busie masz 2.0 chłodzony powietrzem?

A gdzie założysz chłodnicę, i jak ją już założysz, to jak puścisz na nią powietrze (podpowiedź, trzeba ciąć)? A którędy puścisz przewody z cieczą? A nagrzewnica a z nią instalacja elektryczna? I nie wiem, czy deska nie jest troszku inna. No i pewnie jeszcze kilka dziesiątek małych problemów.



T3 '86 1.6D (CS) -> 1.7D (KY) -> 1.9TD (AAZ + BOOSTPIN 1,6TD) + 3H -> AAP (agonia, kto go przytuli?)
T3 '90 2.1 (SS) na podtlenku LPG w sekwencji + ASL

Trzeba myśleć praktycznie, dopóki nie przyjdzie czas, że można już zacząć myśleć niepraktycznie.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
magnum
Generał
Generał
Posty: 1069
Rejestracja: 29 mar 2010, 6:38
Gender: Male - Male
Zodiac: Taurus

Re: swap silnika z audi 2.6

Postautor: magnum » 03 lut 2012, 0:00

t90 pisze:A w busie masz 2.0 chłodzony powietrzem?

A gdzie założysz chłodnicę, i jak ją już założysz, to jak puścisz na nią powietrze (podpowiedź, trzeba ciąć)? A którędy puścisz przewody z cieczą? A nagrzewnica a z nią instalacja elektryczna? I nie wiem, czy deska nie jest troszku inna. No i pewnie jeszcze kilka dziesiątek małych problemów.


Jedym slowem potrzebne wszystko od busa studzonego cieczą + jakieś elementy nadwozia do wspawania
co by nietworzyć cudactw :scratch: niemylić z tuningiem
Deska jak ładna ,moze zostać :grin:


ZNOWU DZIAŁA !!! :) http://www.vwbusptm.com.pl/index.html 501 dziewięćset pięćdziesiąt pięć czterysta dwa

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
krissT3
Chorąży
Chorąży
Posty: 37
Rejestracja: 01 lut 2012, 13:32
Gender: None specified - None specified

Re: swap silnika z audi 2.6

Postautor: krissT3 » 03 lut 2012, 0:07

hehehehe :grin: o to chodzi....wszystko juz jest zaprojektowane.Oczywiscie trzeba ciac,chlodnica z przodu tuz za panelem,przewody w tunelu i przy lewej burcie wewnatrz auta ( zabudowa jak do campera) nooo i deska rozdzielcza...moj projekt calkowicie nowy podobnie jak cale wnetrze.Na upartego myslalem nawet o odwroceniu silnika a co za tym idzie skrzyni biegow.To ma byc odwazny projekt.Potrzebuje jedynie takiego samego pasjonata tuningu jakim sam jestem ,do pomocy w praktycznej realizacji projektu.Pozdro.



Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
dreg35
Administrator
Administrator
Posty: 2348
Rejestracja: 26 mar 2010, 19:34
Gender: None specified - None specified
Zodiac: Aquarius

Re: swap silnika z audi 2.6

Postautor: dreg35 » 03 lut 2012, 6:06

przecież Gerard się podjął więc co tu kombinować... realizować projekt...


dreg35@forum.busomania.pl ale lepiej pisać na dreg35@wp.pl częściej zaglądam... lub dar.dreg35@gmail.com

Obrazek

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
krissT3
Chorąży
Chorąży
Posty: 37
Rejestracja: 01 lut 2012, 13:32
Gender: None specified - None specified

Re: swap silnika z audi 2.6

Postautor: krissT3 » 05 lut 2012, 21:23

Ok,magnum .to jak to ugryziemy? Masz jakis pomysl jak polaczyc skrzynie od rzedowki do v6-ki? bo mysle ze chyba nie bedzie pasowac "jak ulal"? :grin: Kiedy mozna zaczac? Wstepny koszt?Kiedy przyprowadzic auta?A najlepiej spotkac sie i omowic projekt?Pozdro.



Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
dreg35
Administrator
Administrator
Posty: 2348
Rejestracja: 26 mar 2010, 19:34
Gender: None specified - None specified
Zodiac: Aquarius

Re: swap silnika z audi 2.6

Postautor: dreg35 » 06 lut 2012, 5:45

to akurat najprostsze... flansza i po kłopocie...


dreg35@forum.busomania.pl ale lepiej pisać na dreg35@wp.pl częściej zaglądam... lub dar.dreg35@gmail.com

Obrazek

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
magnum
Generał
Generał
Posty: 1069
Rejestracja: 29 mar 2010, 6:38
Gender: Male - Male
Zodiac: Taurus

Re: swap silnika z audi 2.6

Postautor: magnum » 06 lut 2012, 9:37

Jak narazie napisałem tylko ze moge sie tego podjąc w okolicach maja , musisz się najpierw zdecydować co do konfiguracji , i z jaką skrzynią .
Moim zdaniem mozna zostawić skrzynie busową ,lub załozyć UN,ke


ZNOWU DZIAŁA !!! :) http://www.vwbusptm.com.pl/index.html 501 dziewięćset pięćdziesiąt pięć czterysta dwa

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
krissT3
Chorąży
Chorąży
Posty: 37
Rejestracja: 01 lut 2012, 13:32
Gender: None specified - None specified

Re: swap silnika z audi 2.6

Postautor: krissT3 » 06 lut 2012, 21:50

Jesli zostawimy skrzynie z busa to rozleci sie po dziesieciu kilometrach.Ten silnik ma 150KM. i skrzynka bedzie wyc jak glupia.Z kolei 120 kilometrow na godzine to nie jest to o czym mysle :grin: A jesli sie zdecyduje na 2.8 V6 ktory jest identycznym silnikiem ale ma 180 KM to co? To przy jedynce stanie deba :lol: a przy czworce skrzynia sie zapali hehehehehehehehe.Chce wstawic ten silnik bo chodzi mi o osiagi a nie o to ze 2 litrowy wiatrak jest do d..py.Bo nie jest .Chodzi jak zegarek i nic mu nie dolega.Tylko ze to stary silnik i slabiutki jak nie wiem co.Pojechalem nim do anglii tam i z powrotem i powiem ze wolalbym za kare wrzucic sto ton koksu do komorki.Wyprzedzaly mnie nawet tiry :grin: Auto dostanie nowe sportowe zawieszenie Koni obnizone o 70 mm kolka 18`` z oponkami 205 /40.Hamulce z adapteram od Audi a6. Wiec co za tym idzie zespol napedowy musi byc zgrany jak Dream Theater przed koncertem. :grin: Wlasnie o taka charakterystyke auta mi chodzi.To ma byc T3 ktory do 100 ki sie rozpedza w 8 sekund.Oprocz tego wnetrze auta bedzie rodem z Hot rod Garage..... wiec i jego osiagi wypadalo by zeby byly zblizone do jego wygladu.Inaczej nie widze sensu tuningowac samochodu .To tyle jesli chodzi o moj punkt widzenia.Pozdrawiam.



Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
Grzegor
Pułkownik
Pułkownik
Posty: 587
Rejestracja: 27 mar 2010, 20:50
Gender: Male - Male
Zodiac: Capricorn

Re: swap silnika z audi 2.6

Postautor: Grzegor » 07 lut 2012, 0:20

Dlaczego uważasz że skrzynia busowa nie wytrzyma 150 KM ?


Grzegor---Vanagon/Eastfalia Syncro '90 Powered by subaru RS MY 06/11 2,5 NA ---- GG:10684896 Obrazek

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
krissT3
Chorąży
Chorąży
Posty: 37
Rejestracja: 01 lut 2012, 13:32
Gender: None specified - None specified

Re: swap silnika z audi 2.6

Postautor: krissT3 » 07 lut 2012, 19:19

Tak mysle.Zreszta przelozenia tej skrzyni nigdy w zyciu nie pozwola na rozpedzenie sie tetrojki do 230 km/h.Ten silnik pomimo ze ma 2.6 i jest w ukladzie V dysponuje moca "tylko" 150KM.Dlatego wybralem ten silnik,bo jest niewysilony i moze ,oczywiscie przy regularnych serwisach zrobic milion kilometrow! Ja sam osobiscie w Anglii widzialem juz A 6 tki z przebiegiem 380 tysiecy mil! A to jest jakies ponad 600 tysiecy kilometrow i te samochody chodzily jak zegarki!Ale.....na oryginalnych skrzyniach :) Nie sadze ze busowa skrzynia pozwoli mi na osiagniecie 100ki w 8 sekund albo 230 kilometrow na godzine.Moze i wytrzyma fizycznie jakis czas ,pytanie tylko ...jak dlugo? :biggrin: Co do wagi samochodow,ktos sie pomylil.Moj transporter oszklony wazy 1580 kilogramow ,natomiast silnik ktory zamierzam wsadzic do niego ,na codzien mial do czynienia z1740 kilogramami w Audi Kombi :grin:



Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
zorro
Pułkownik
Pułkownik
Posty: 713
Rejestracja: 27 mar 2010, 16:53
Gender: None specified - None specified
Zodiac: Scorpio

Re: swap silnika z audi 2.6

Postautor: zorro » 07 lut 2012, 19:58

ups tylko 150 km ? przy takiej wadze? ja wsadzilem ostatnio 150 km do golfa mk1 gdzie waga jego jest 700 kg to robi lekka robote ale tylko lekka juz mysle o minimum 280-300 do golfika,ile tamten silnik ma Nm?


Obrazek
Jezdze:T3-MULTIVAN-HANOVER EDITION 1990 (1,9 TDI 1Z "160KM" + ASS)
tel:sony-ericson
Obrazek

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
dreg35
Administrator
Administrator
Posty: 2348
Rejestracja: 26 mar 2010, 19:34
Gender: None specified - None specified
Zodiac: Aquarius

Re: swap silnika z audi 2.6

Postautor: dreg35 » 07 lut 2012, 20:11

połącz masę własną z współczynnikiem Cx do tego jeszcze "kilka" drobiazgów przy doborze skrzyni do reszty i się okaże czy tak do końca się mylę...
próbowałem kilka skrzyń do busa włożyć i kilka silników...
ale projekt jest odważny i z rozmachem... pozostaje mi życzyć jeszcze raz wytrwałości...
ile koni wytrzyma skrzynia to zależy głównie od techniki jazdy...
zakładałem VR6 174 konie i skrzynia wytrzymywała... sprzęgło szybciej padało... wystarczyło kilka razy ruszyć "dobrze" ...
do niedawna jeździłem TDI 130 i w przerwach 2,o 2E 115 ... jechałem busem 180 i wiem co to za komfort i jak się trzyma drogi...
jeździłem na obniżanym zawieszeniu 40-70 i wiem jaka to frajda jak do tego jeszcze dołoży się 18 na profilu 35... i z 90 TDI wyciągnąłem 170 koni ... skrzynia ori najszybsza co się da złożyć...
wspomniałem o OBD1...
no ale może nie znam szczegółów i faktycznie się mylę... ja może kojarzę busa z samochodem użytkowym... Ty kojarzysz go inaczej...


dreg35@forum.busomania.pl ale lepiej pisać na dreg35@wp.pl częściej zaglądam... lub dar.dreg35@gmail.com

Obrazek

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
krissT3
Chorąży
Chorąży
Posty: 37
Rejestracja: 01 lut 2012, 13:32
Gender: None specified - None specified

Re: swap silnika z audi 2.6

Postautor: krissT3 » 07 lut 2012, 21:10

dreg..nie twierdze wcale ze sie mylisz co do skrzyn biegow.Napisalem tylko ze masa VW i audi sie roznia o okolo 200 kilogramow wiec nie powinno byc zadnych klopotow na tym polu.Poza tym gdybym sie znal na skrzyniach to pewnie by mnie tutaj nie bylo tylko bym konczyl teraz mojego VW. :grin: ale sie nie znam wiec jestem tutaj zeby sie czegos dowiedziec.Twierdze tylko ze najlepszym ,moim zdaniem ,bedzie mariaz skrzyni biegow z dedykowanym dla niej silnikiem i na odwrot. Moim projektem jest stworzenie busa o aspiracjach sportowych i tak go postrzegam poki co :biggrin: Nie stac mnie na wstawienie silnika od 911 Gt3 bo pewnie bym to zrobil gdybym mial tyle siana ile na to potrzeba :grin: Ok,moge sie zgodzic na skrzynie z renault bo widzialem jak to jezdzi na wlasne oczy.Ale busowa moim zdaniem nie da mi takich osiagow.



Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
t90
Administrator
Administrator
Posty: 1512
Rejestracja: 22 mar 2010, 2:36
Gender: Male - Male
Zodiac: Leo

Re: swap silnika z audi 2.6

Postautor: t90 » 08 lut 2012, 5:50

Szczerze, to nie mam pojęcia jak chcesz poprawić zawieszenie, żeby jazda powyżej tych 120 była bezpieczna. Ja się konkretnie spinam przy 140.



T3 '86 1.6D (CS) -> 1.7D (KY) -> 1.9TD (AAZ + BOOSTPIN 1,6TD) + 3H -> AAP (agonia, kto go przytuli?)
T3 '90 2.1 (SS) na podtlenku LPG w sekwencji + ASL

Trzeba myśleć praktycznie, dopóki nie przyjdzie czas, że można już zacząć myśleć niepraktycznie.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Wróć do „Chwalę się (aka. "Co dziś zmieniłeś w swoim Busie")”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość