swap 1.9 TDI do t3

Moderatorzy: t90, dreg35, magnum

Awatar użytkownika
busik t3 1,9 tdi
Starszy Kapral
Starszy Kapral
Posty: 12
Rejestracja: 24 wrz 2018, 18:34
Gender: None specified - None specified
Zodiac: Virgo

swap 1.9 TDI do t3

Postautor: busik t3 1,9 tdi » 24 wrz 2018, 20:55

Witam, nie daje mi spokoju swap a konkretnie to że, mogę tanio kupić Passata 1,9 tdi afn w automacie i jeżeli silnik z instalacja przełożę to powstaną jakieś komplikacje ? Bo nie ma tam sprzęgła żeby był czujnik położenia tego pedału a nie wiem jak jest z hamulcem czy nie wyskoczy błąd i silnik nie bd sprawnie działał? Pomógł by ktoś, kto się zna?



Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
dreg35
Administrator
Administrator
Posty: 2422
Rejestracja: 26 mar 2010, 19:34
Gender: None specified - None specified
Zodiac: Aquarius

Re: swap 1.9 TDI do t3

Postautor: dreg35 » 25 wrz 2018, 4:59

da radę...sprzęgło można założyć od JX albo od golfa TDI...
sprawdź na ile śrub jest łapa poduszki przy podstawie filtra oleju 3 czy 4...
do busa odradzam 110 ale to tylko kwestia turbo i ecu...ecu 1-wyczkowe czy 2-wtyczkowe?


dreg35@forum.busomania.pl ale lepiej pisać na dreg35@wp.pl częściej zaglądam... lub dar.dreg35@gmail.com

Obrazek

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
busik t3 1,9 tdi
Starszy Kapral
Starszy Kapral
Posty: 12
Rejestracja: 24 wrz 2018, 18:34
Gender: None specified - None specified
Zodiac: Virgo

Re: swap 1.9 TDI do t3

Postautor: busik t3 1,9 tdi » 25 wrz 2018, 17:40

jest 2 wtyczkowe, a co to ma do rzeczy jeśli można wiedzieć ? no turbo to mysle ze bym zmienil na zwykłe (130 konnego) bo z łapa nie pasuje ale mocowaniem sie nie przejmuje :) bardziej elektryka żeby żadne błędy mi nie wyszły



Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
dreg35
Administrator
Administrator
Posty: 2422
Rejestracja: 26 mar 2010, 19:34
Gender: None specified - None specified
Zodiac: Aquarius

Re: swap 1.9 TDI do t3

Postautor: dreg35 » 27 wrz 2018, 5:00

ecu steruje turbo...jak zmienisz turbo to trzeba zmienić ecu albo zmienić wsad...czyli program...to tak w skrócie...


dreg35@forum.busomania.pl ale lepiej pisać na dreg35@wp.pl częściej zaglądam... lub dar.dreg35@gmail.com

Obrazek

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
busik t3 1,9 tdi
Starszy Kapral
Starszy Kapral
Posty: 12
Rejestracja: 24 wrz 2018, 18:34
Gender: None specified - None specified
Zodiac: Virgo

Re: swap 1.9 TDI do t3

Postautor: busik t3 1,9 tdi » 28 wrz 2018, 3:09

ok dzieki



Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
dreg35
Administrator
Administrator
Posty: 2422
Rejestracja: 26 mar 2010, 19:34
Gender: None specified - None specified
Zodiac: Aquarius

Re: swap 1.9 TDI do t3

Postautor: dreg35 » 29 wrz 2018, 5:24

nie ma sprawy...ecu jakie masz? 64pin,80 czy 121pin?


dreg35@forum.busomania.pl ale lepiej pisać na dreg35@wp.pl częściej zaglądam... lub dar.dreg35@gmail.com

Obrazek

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
busik t3 1,9 tdi
Starszy Kapral
Starszy Kapral
Posty: 12
Rejestracja: 24 wrz 2018, 18:34
Gender: None specified - None specified
Zodiac: Virgo

Re: swap 1.9 TDI do t3

Postautor: busik t3 1,9 tdi » 29 wrz 2018, 17:54

ecu 80 pin ma



Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
dreg35
Administrator
Administrator
Posty: 2422
Rejestracja: 26 mar 2010, 19:34
Gender: None specified - None specified
Zodiac: Aquarius

Re: swap 1.9 TDI do t3

Postautor: dreg35 » 30 wrz 2018, 4:58

właśnie taką 80 pinową mam na stole...schemat masz?


dreg35@forum.busomania.pl ale lepiej pisać na dreg35@wp.pl częściej zaglądam... lub dar.dreg35@gmail.com

Obrazek

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
busik t3 1,9 tdi
Starszy Kapral
Starszy Kapral
Posty: 12
Rejestracja: 24 wrz 2018, 18:34
Gender: None specified - None specified
Zodiac: Virgo

Re: swap 1.9 TDI do t3

Postautor: busik t3 1,9 tdi » 30 wrz 2018, 20:17

nie nie mam



Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
dreg35
Administrator
Administrator
Posty: 2422
Rejestracja: 26 mar 2010, 19:34
Gender: None specified - None specified
Zodiac: Aquarius

Re: swap 1.9 TDI do t3

Postautor: dreg35 » 01 paź 2018, 4:47

to widzę że to dopiero plany...życzę wytrwałości...


dreg35@forum.busomania.pl ale lepiej pisać na dreg35@wp.pl częściej zaglądam... lub dar.dreg35@gmail.com

Obrazek

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
busik t3 1,9 tdi
Starszy Kapral
Starszy Kapral
Posty: 12
Rejestracja: 24 wrz 2018, 18:34
Gender: None specified - None specified
Zodiac: Virgo

Re: swap 1.9 TDI do t3

Postautor: busik t3 1,9 tdi » 02 paź 2018, 18:44

Dziękuje :) plany mi się trochę pokomplikowały za około 2 miesiące bd rozbierał Passata i dopiero przerzucał. Mógłby Pan powiedzieć na temat zegarów Passata do busa? czy to leganie? jak to z licznikiem? (km dla diagnosty) bus ma około 1400km (się przekręcił pewnie nie raz) a passat 320000km. A teraz te kary sa za przekrety ;/



Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
dreg35
Administrator
Administrator
Posty: 2422
Rejestracja: 26 mar 2010, 19:34
Gender: None specified - None specified
Zodiac: Aquarius

Re: swap 1.9 TDI do t3

Postautor: dreg35 » 03 paź 2018, 5:19

spokojnie ...poczytaj sobie dla przykładu wypowiedzi diagnostów...
https://forum.norcom.pl/index.php?/topi ... przebiegu/


dreg35@forum.busomania.pl ale lepiej pisać na dreg35@wp.pl częściej zaglądam... lub dar.dreg35@gmail.com

Obrazek

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
busik t3 1,9 tdi
Starszy Kapral
Starszy Kapral
Posty: 12
Rejestracja: 24 wrz 2018, 18:34
Gender: None specified - None specified
Zodiac: Virgo

Re: swap 1.9 TDI do t3

Postautor: busik t3 1,9 tdi » 03 paź 2018, 19:11

A no to fajnie ;) być może zamontuje ale wtedy bym musiał przerobiony mieć silnik w dowodzie z 1,6 na 1,9 bo przez licznik mógłbym wpaść z silnikiem 1,6 w dowodzie wtedy była by lipa, 2 busa mam z silnikiem 1,9 mdti za zwyklej pompie tez afn (takiego kupiłem) straszna lipę zrobił, musiałem popoprawiać i jeździ o wiele lepiej, ale bd chciał sprzedać bo ja muszę mieć dobrze zrobione :) Trzeba chyba do diagnosty na przegląd jechać z nowym silnikiem po kwit i do wydziału czy się mylę?



Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
dreg35
Administrator
Administrator
Posty: 2422
Rejestracja: 26 mar 2010, 19:34
Gender: None specified - None specified
Zodiac: Aquarius

Re: swap 1.9 TDI do t3

Postautor: dreg35 » 04 paź 2018, 4:45

zmiana solnika to formalność ale sugeruję zrobić i mieć wszystko ok...
ilość miejsc w dół też możesz zrobić na przeglądzie i zniknie Twój kłopot...


dreg35@forum.busomania.pl ale lepiej pisać na dreg35@wp.pl częściej zaglądam... lub dar.dreg35@gmail.com

Obrazek

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Wróć do „Chwalę się (aka. "Co dziś zmieniłeś w swoim Busie")”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość