nie wchodzi na obroty, pomocy

Moderatorzy: t90, dreg35, magnum

Awatar użytkownika
sewkud
Szeregowy
Szeregowy
Posty: 3
Rejestracja: 02 lut 2016, 17:51
Gender: None specified - None specified

nie wchodzi na obroty, pomocy

Postautor: sewkud » 02 lut 2016, 18:02

Witam, serdecznie mam taki problem, mam nadzieje ze pomozecie albo poradzicie, był mróz około minus 20 jadac z narzeczona na zakupy, t3 z silnikiem 1.6 d zdechła, okazało sie ze zamarzł filtr paliwa chodz był nowy, wiec stojac na autostradzie, niemajac qwyjscia ominałem go i pojechałem bez niego, i tak niestety zostało na okolo 1 tydzien, i t3 zdechła, odpala na strzał ale niewejdzie na obroty, trzymajac go delikatnie na gazie dochodzi do wyzszych i spada, i tak cały czas, odpowietrzałem układ poprzez popuszczenie srub od wtrysków, niezmieniło to wiele, nieprzelewa paliwa do baku(odpalam go z tzw "butelki", omijam bak paliwa filtr. słyszałem ze mozna pompe przeczyscic, ale w jaki sposób??, mysle ze syf wpadł do pompy, takie moje myslenie.



Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
wezuwiusz3
Generał
Generał
Posty: 1810
Rejestracja: 28 wrz 2010, 17:08
Gender: None specified - None specified
Zodiac: Gemini

Re: niewchodzi na obroty, pomocy

Postautor: wezuwiusz3 » 02 lut 2016, 20:12

No i słuszne myślenie.Pompa do regeneracji,ale do 1.6 jak dobrze poszukasz to i za 50 zł kupisz.

.......I nam też miło Cię poznać.



Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
dreg35
Administrator
Administrator
Posty: 2393
Rejestracja: 26 mar 2010, 19:34
Gender: None specified - None specified
Zodiac: Aquarius

Re: niewchodzi na obroty, pomocy

Postautor: dreg35 » 03 lut 2016, 5:28

paliwo musi się cofać do zbiornika...
jak omijasz zbiornik i filtr to powrót też do butelki... na powrocie masz sitko może się przytkało ...

a może filierek w pompie albo N109...
a ssanie i wydech jest ok?


dreg35@forum.busomania.pl ale lepiej pisać na dreg35@wp.pl częściej zaglądam... lub dar.dreg35@gmail.com

Obrazek

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
sewkud
Szeregowy
Szeregowy
Posty: 3
Rejestracja: 02 lut 2016, 17:51
Gender: None specified - None specified

Re: niewchodzi na obroty, pomocy

Postautor: sewkud » 03 lut 2016, 6:04

Wiem ze powrot do butelki ale nic nieidzie z,powrotu:-( .a gdzie jest filterek?? I te n109



Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
sewkud
Szeregowy
Szeregowy
Posty: 3
Rejestracja: 02 lut 2016, 17:51
Gender: None specified - None specified

Re: niewchodzi na obroty, pomocy

Postautor: sewkud » 03 lut 2016, 8:39

Prosze pomozcie bo niemam pojecia hdzie ten filterek jest schowany



Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
dreg35
Administrator
Administrator
Posty: 2393
Rejestracja: 26 mar 2010, 19:34
Gender: None specified - None specified
Zodiac: Aquarius

Re: niewchodzi na obroty, pomocy

Postautor: dreg35 » 04 lut 2016, 5:18

jeśli masz pompę od 1,6 to tylko w śrubie powrotu jest sitko a jeśli od 1,9 to masz jeszcze przy elektrozaworze czyli N109...
nie ciągnie powietrza ? zakładałeś pompkę ręczną żeby wymusić ciśnienie...
tu masz budowę pompy może to Ci pomoże...

http://gnarlodious.com/Vanagon/Bosch_Pump/-Rebuild


dreg35@forum.busomania.pl ale lepiej pisać na dreg35@wp.pl częściej zaglądam... lub dar.dreg35@gmail.com

Obrazek

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
wezuwiusz3
Generał
Generał
Posty: 1810
Rejestracja: 28 wrz 2010, 17:08
Gender: None specified - None specified
Zodiac: Gemini

Re: niewchodzi na obroty, pomocy

Postautor: wezuwiusz3 » 04 lut 2016, 16:06

Jeżeli nigdy tego nie robiłeś ,to sam się za to nie zabieraj.



Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
Arka1
Porucznik
Porucznik
Posty: 118
Rejestracja: 12 lis 2012, 19:44
Gender: None specified - None specified

Re: niewchodzi na obroty, pomocy

Postautor: Arka1 » 17 lut 2016, 21:22

Prawdopodobnie zaciął się zaworek utrzymujący ciśnienie w pompie.
10 minut pracy.



Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
dreg35
Administrator
Administrator
Posty: 2393
Rejestracja: 26 mar 2010, 19:34
Gender: None specified - None specified
Zodiac: Aquarius

Re: niewchodzi na obroty, pomocy

Postautor: dreg35 » 18 lut 2016, 5:21

Arka1 pisze:Prawdopodobnie zaciął się zaworek utrzymujący ciśnienie w pompie.
10 minut pracy.


dawno Cię nie było albo się nie udzielałeś...
tylko nie każdy ma odpowiedni kluczyk ... :grin:


dreg35@forum.busomania.pl ale lepiej pisać na dreg35@wp.pl częściej zaglądam... lub dar.dreg35@gmail.com

Obrazek

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
Arka1
Porucznik
Porucznik
Posty: 118
Rejestracja: 12 lis 2012, 19:44
Gender: None specified - None specified

Re: niewchodzi na obroty, pomocy

Postautor: Arka1 » 18 lut 2016, 8:33

Albo się ma wiedzę i narzędzia albo płaci za naprawę.



Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
wezuwiusz3
Generał
Generał
Posty: 1810
Rejestracja: 28 wrz 2010, 17:08
Gender: None specified - None specified
Zodiac: Gemini

Re: nie wchodzi na obroty, pomocy

Postautor: wezuwiusz3 » 18 lut 2016, 15:03

A mi sie zdaje ,że kolo ma nadal zapowietrzoną pompę.Zrobił bym tak jak Darek wcześniej wspomniał o wymuszeniu ciśnienia.Kup sobie zwykłą pompkę ręczną załóż na zasilanie ,odkręć rurke na 4 wtrysku ,włącz zapłon i pompój ,aż usłyszysz pstryknięcie w pompie.W tym momęcie powinno cisnienie tak wzrosnąć,że dalsze pompowanie paliwa jest już nie możliwe.Zakręć przewód i odpal gada.
http://allegro.pl/pompa-pompka-reczna-g ... 62496.html
Zwróć tylko uwagę na to jakie masz przewody ,bo występują w dwóch rozmiarach .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.



Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
dreg35
Administrator
Administrator
Posty: 2393
Rejestracja: 26 mar 2010, 19:34
Gender: None specified - None specified
Zodiac: Aquarius

Re: niewchodzi na obroty, pomocy

Postautor: dreg35 » 18 lut 2016, 21:12

Arka1 pisze:Albo się ma wiedzę i narzędzia albo płaci za naprawę.


ja ... płacę za wiedzę... jak nie wiem...
a zdjęcie klucza do zaworka jak nie zapomnę to zamieszczę ale bez wymiarów na priv...


dreg35@forum.busomania.pl ale lepiej pisać na dreg35@wp.pl częściej zaglądam... lub dar.dreg35@gmail.com

Obrazek

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
magnum
Generał
Generał
Posty: 1072
Rejestracja: 29 mar 2010, 6:38
Gender: Male - Male
Zodiac: Taurus

Re: nie wchodzi na obroty, pomocy

Postautor: magnum » 18 lut 2016, 21:43

Widac same ropne chopaki ,to zapytam, pompa vp44, A6 V6 2,5TDI ,gdzie podcieka jak jest zimna?
Jak się zagrzeje jest spokoj, a na zimno kapie na glebe :help:
Z zewnątrz obejrzana i wycieków niewidać :doh:


ZNOWU DZIAŁA !!! :) http://www.vwbusptm.com.pl/index.html 501 dziewięćset pięćdziesiąt pięć czterysta dwa

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
wezuwiusz3
Generał
Generał
Posty: 1810
Rejestracja: 28 wrz 2010, 17:08
Gender: None specified - None specified
Zodiac: Gemini

Re: nie wchodzi na obroty, pomocy

Postautor: wezuwiusz3 » 18 lut 2016, 22:16

magnum pisze:Widac same ropne chopaki ,to zapytam, pompa vp44, A6 V6 2,5TDI ,gdzie podcieka jak jest zimna?
Jak się zagrzeje jest spokoj, a na zimno kapie na glebe :help:
Z zewnątrz obejrzana i wycieków niewidać :doh:


A oring pod tłoczkorozdzielaczem nie przecieka wasci???



Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Wróć do „Układ paliwowy i wydechowy, ogrzewanie dodatkowe”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość