Jak połączyć obrotomierz z golfa do VW t3 ?

Moderatorzy: t90, dreg35, magnum

Awatar użytkownika
mastermind
Kapral
Kapral
Posty: 6
Rejestracja: 22 cze 2018, 9:42
Gender: None specified - None specified

Jak połączyć obrotomierz z golfa do VW t3 ?

Postautor: mastermind » 22 cze 2018, 9:56

Witam wszystkich. To mój pierwszy post w grupie. Mam nie lada zagwozdkę. Otóż poprzedni właściciel mojego t3 ostro drutował połączenia folii z przewodami. Chciałbym przywrócić obrotomierz do życia jednak jest on z vw golfa i połączenia nie są identyczne jak przy obrotce z diesla. Myślę że najsensowniej będzie zabezpieczyć to co zostało z tej foli, a przewody połączyć metodą "na spidermana" kabelkami.

Pytanie: co podłączyć do czego :x Byłbym wdzięczny za łopatologiczne dorysowanie strzałek, lub numerów co z czym podłączyć.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek



Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
dreg35
Administrator
Administrator
Posty: 2416
Rejestracja: 26 mar 2010, 19:34
Gender: None specified - None specified
Zodiac: Aquarius

Re: Jak połączyć obrotomierz z golfa do VW t3 ?

Postautor: dreg35 » 23 cze 2018, 5:06

Witaj
może to ci wystarczy...
viewtopic.php?f=14&t=3130


dreg35@forum.busomania.pl ale lepiej pisać na dreg35@wp.pl częściej zaglądam... lub dar.dreg35@gmail.com

Obrazek

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
mastermind
Kapral
Kapral
Posty: 6
Rejestracja: 22 cze 2018, 9:42
Gender: None specified - None specified

Re: Jak połączyć obrotomierz z golfa do VW t3 ?

Postautor: mastermind » 23 cze 2018, 21:53

dreg35 pisze:Witaj
może to ci wystarczy...
viewtopic.php?f=14&t=3130

Dzięki za odpowiedz ale chyba niestety nic mi to pomoże ponieważ nie mam miejsca na wpięcie pinów w obrotomierzu. Trzeba by poprowadzić kabelki tylko pytanie skąd dokąd.



Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
dreg35
Administrator
Administrator
Posty: 2416
Rejestracja: 26 mar 2010, 19:34
Gender: None specified - None specified
Zodiac: Aquarius

Re: Jak połączyć obrotomierz z golfa do VW t3 ?

Postautor: dreg35 » 25 cze 2018, 4:31

masz opis gdzie podłączyć się do taśmy a jak zdejmiesz obudowę obrotki to powinieneś mieć widoczne piny płytki obrotomierza do których trzeba się podłączyć...


dreg35@forum.busomania.pl ale lepiej pisać na dreg35@wp.pl częściej zaglądam... lub dar.dreg35@gmail.com

Obrazek

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
mastermind
Kapral
Kapral
Posty: 6
Rejestracja: 22 cze 2018, 9:42
Gender: None specified - None specified

Re: Jak połączyć obrotomierz z golfa do VW t3 ?

Postautor: mastermind » 25 cze 2018, 16:20

dreg35 pisze:masz opis gdzie podłączyć się do taśmy a jak zdejmiesz obudowę obrotki to powinieneś mieć widoczne piny płytki obrotomierza do których trzeba się podłączyć...

A byłbyś wstanie powiedzieć mi od czego po kolei są poszczególne łącza? (te trzy u góry patrząc od lewej)
Obrazek
Obrazek



Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
dreg35
Administrator
Administrator
Posty: 2416
Rejestracja: 26 mar 2010, 19:34
Gender: None specified - None specified
Zodiac: Aquarius

Re: Jak połączyć obrotomierz z golfa do VW t3 ?

Postautor: dreg35 » 27 cze 2018, 4:21

niestety nie wróżę z obudowy...zdejmij i wtedy zobaczymy...


dreg35@forum.busomania.pl ale lepiej pisać na dreg35@wp.pl częściej zaglądam... lub dar.dreg35@gmail.com

Obrazek

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
mastermind
Kapral
Kapral
Posty: 6
Rejestracja: 22 cze 2018, 9:42
Gender: None specified - None specified

Re: Jak połączyć obrotomierz z golfa do VW t3 ?

Postautor: mastermind » 10 lip 2018, 16:37

Udało się rozgryźć połączenia na foli z obwodami i łączami na obrotomierzu Poniżej wklejam zdjęcia, może kiedyś się komuś to przyda:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek



Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
dreg35
Administrator
Administrator
Posty: 2416
Rejestracja: 26 mar 2010, 19:34
Gender: None specified - None specified
Zodiac: Aquarius

Re: Jak połączyć obrotomierz z golfa do VW t3 ?

Postautor: dreg35 » 11 lip 2018, 5:18

fajnie ale ja widzę tylko że ktoś strasznie zniszczył folię ...


dreg35@forum.busomania.pl ale lepiej pisać na dreg35@wp.pl częściej zaglądam... lub dar.dreg35@gmail.com

Obrazek

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
mastermind
Kapral
Kapral
Posty: 6
Rejestracja: 22 cze 2018, 9:42
Gender: None specified - None specified

Re: Jak połączyć obrotomierz z golfa do VW t3 ?

Postautor: mastermind » 11 lip 2018, 16:55

dreg35 pisze:fajnie ale ja widzę tylko że ktoś strasznie zniszczył folię ...


Czytając początek mojego tematu wiedziałbyś że folia była w opłakanym stanie przed doprowadzeniem jej do stanu używalności jak teraz.



Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
dreg35
Administrator
Administrator
Posty: 2416
Rejestracja: 26 mar 2010, 19:34
Gender: None specified - None specified
Zodiac: Aquarius

Re: Jak połączyć obrotomierz z golfa do VW t3 ?

Postautor: dreg35 » 12 lip 2018, 4:14

widzisz tak się składa że czytałem... myślę że bardziej przydałoby się innym jak podłączyć ten obrotek pod obudową busową niż wyprowadzenia na folii artystyczne...


dreg35@forum.busomania.pl ale lepiej pisać na dreg35@wp.pl częściej zaglądam... lub dar.dreg35@gmail.com

Obrazek

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
mastermind
Kapral
Kapral
Posty: 6
Rejestracja: 22 cze 2018, 9:42
Gender: None specified - None specified

Re: Jak połączyć obrotomierz z golfa do VW t3 ?

Postautor: mastermind » 12 lip 2018, 17:33

dreg35 pisze:widzisz tak się składa że czytałem... myślę że bardziej przydałoby się innym jak podłączyć ten obrotek pod obudową busową niż wyprowadzenia na folii artystyczne...

Wszystko po kolei :) Różne bywają przypadki więc nie ma co oceniać co jest bardziej lub mniej przydatne ;)



Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post
  • obrotomierz
    autor: hol1 » 08 lut 2018, 21:21 » w Wyposażenie elektryczne
    7
    745
    autor: dreg35 Wyświetl najnowszy post
    20 lut 2018, 20:09

Wróć do „Wyposażenie elektryczne”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości